Банкеръ Daily

Общество и политика

Гърция подкрепя България за присъединяване към Шенген

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев проведе работна среща с министъра за защита на гражданина на Гърция Панайотис Теодорикакос.

Гърция подкрепя желанието на България за присъединяване към Шенгенското пространство. Това стана ясно след среща между служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и гръцкия му колега Панайотис Теодорикакос.

Българският вътрешен министър Иван Демерджиев е съобщил след срещата, че е необходимо да продължи сътрудничеството между двете държави в опазването на външните граници на Европейския съюз.

На срещата двете страни са се разбрали да продължат разговорите на професионално ниво. Иван Демерджиев е изразил и надежда за положително решение за влизането на страната ни в Шенген.

От своя страна гръцкият министър за защита на гражданина е подчертал, че темите, обсъдени на работната среща и най-вече тази за нелегалната миграция, са от общо значение за двете държави. Той е изразил подкрепата на Гърция за влизането на страната ни в Шенген, като е уточнил, че България е готова за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във