Банкеръ Daily

Общество и политика

Гунчева: Костадинов смята, че е назначен за спасител на нацията

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов смята да управлява самостоятелно. Това каза отцепилата се от партията Елена Гунчева. "Той има авторитарен подход и смята, че само той е назначен за спасител на нацията. Откровено казано ми дойдоха малко в повече тези публикации и изказвания", добави тя. Според нея грешката в политиката на Костадинов е, че не желае да си сътрудничи с никого - нито с други партии, нито с организации. Депутатката е решила да не се придържа към първоначалното си намерение да напусне Народното събрание, защото не иска "да достави това удоволствие следващият в листата да влезе" на нейното място.

Гунчева обясни пред bTV, че има доста предложения, но не пожела да уточни откъде. Попитана дали се вижда в партията на Стефан Янев "Български възход", отговори, че партията на Янев е ориентирана към Европейския съюз и НАТО, докато тя е на мнение, че страната ни трябва да "запази баланс". И добави, че ще мисли как да продължи, след като приключи това Народно събрание. Тя ясно заяви, че няма как да подкрепи ПП, защото "са направили доста грешки" в управлението си. "Аз не виждам как би могло да се състави правителство, което да издържи изобщо. Този парламент загуби общественото доверие и трябва нов", счита депутатът. 

Елена Гунчева в момента е в болничен, тъй като ѝ предстои операция. Тя посочи, че след възстановяването си, ако все още има парламент, ще продължи законотворческата си дейност. 

Депутатът не съжалява за публикацията си във Фейсбук, който гласеше: "Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата". По думите ѝ това било шега, а се оказало, че повечето хора нямали чувство за хумор. Заради въпросния пост Специализираната прокуратура започна проверка срещу Гунчева за престъпления срещу Републиката. Тя отбеляза, че все още не е уведомена за резултата от проверката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във