Банкеръ Daily

Общество и политика

Гълъб Донев ще решава за добавката към пенсиите след анализ

"Основният ми приоритет ще бъде да се възстанови заетостта след ковид пандемията и да се повиши качеството на работната сила, включително чрез придобиване на нови умения, за да може безработните да намерят по-бързо работа. Акцент в работата ми като министър на труда и социалната политика ще бъде и осигуряването на подкрепа за уязвимите групи, които пострадаха най-много от пандемията. С мисъл за гражданите и бизнеса ще работим по възможно най-добрия начин да преодолеем последствията от нея." Това каза вицепремиерът по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на приемането на поста от Деница Сачева.

Министър Донев подчерта, че мерките, които са ефективни и работят добре, ще продължат да се прилагат, а тези, които имат нужда от подобрения, ще се коригират, за да може гражданите да получат най-добрата защита и подкрепа. "Ще работя почтено, прозрачно и професионално. Вярвам в професионализма на служителите в Министерството на труда и социалната политика. Заедно ще успеем да постигнем по-добри резултати с ефект за българските граждани и бизнес, така че последствията от пандемията от Ковид-19 да бъдат минимизирани", каза той.

След анализ ще се реши дали ще продължи изплащането на пенсионерските добавки от 50 лева и мерките за запазване на заетостта, обяви още служебният вицепремиер.

"Тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и за сектора на транспорта. Всички знаете, че приоритетно бяха подкрепяни с мярка 80 на 20", посочи Донев.

Сачева връчи на новия социален министър папка с всички обществени поръчки в социалното министерство.

Бившият министър на труда и социалната политика подчерта, че оставя ведомството в добро състояние. "Всички мерки в подкрепа на бизнеса са обезпечени. Предстои следващото правителство да реши как ще ги продължи. Това е важно особено за туристическия сектор", отбеляза Сачева.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във