Банкеръ Daily

Общество и политика

Губернаторът на София отказа да напусне поста

Новият областен управител на София Веселин Пенев няма да се оттегли от поста, въпреки натиска от страна на Патриотичния фронт. Това стана ясно от изказването му преди Националното събрание на ДСБ днес, на което беше гост. Пенев е от партията на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок. 

След като в сряда Пенев беше назначен за губернатор на София, съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обявиха, че са несъгласни с това назначение и нямат друг ход, освен да напуснат властта. По-рано те се противопоставиха и на друго назначение на фигура от партията на Корман Исмаилов - това на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Именно то разклати отношенията и подкрепата на Патриотите към кабинета "Борисов".

Веселин Пенев обясни, че има необходимата квалификация да заема този пост и изтъкна още, че от 1989 година се занимава активно с политическа дейност, създавайки първия синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа". "Минал съм през всички стъпала на консултантската политическа дейност", посочи той.

Губернаторът на София допълни, че е назначен лично от премиера, но не би отказал да разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов или с когото и да е друг.

Той призова Патриотите да насочат усилията си към по-градивни неща, а не да ги свеждат до обвинения, които нямат никаква принципна основа. Според него не е сериозно политиката да се прави на базата на популистки политически изказвания. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във