Банкеръ Daily

Общество и политика

Групата на "Демократична България" в СОС е с нов председател

Грети Стефанова

На свое заседание групата на "Демократична България" в Столичния общински съветн избра за свой председател общинския съветник инженер Грети Стефанова, съобщиха от пресцентъра на "Демократи за силна България".

Тя е строителен инженер и магистър по социално управление. Грети Стефанова е член на Комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, Комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, Комисия по икономика, собственост и дигитална трансформация. 

В работата си Грети Стефанова се ръководи от своите приоритети: „ Обичам София и хората, които живеят в моя роден град. Държа на морала и принципността в политиката”, допълват от пресцентъра.

Преди няколко дни Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет . Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

"В израз на гласуваното ми доверие от столичани ще продължа работата си в СОС като общински съветник от "Демократична България" за изпълнение на заявената програма в рамките на закона и винаги в интерес на гражданите", посочи Лалов. Той допълва, че решението му е изцяло лично и по негова инициатива, но не е по "лични причини", както е модерно да се мотивират оставките в политическата ни реалност.

"Лоялността към принципите и установените правила е най-важно за мен, а различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава, каквато е общата цел на мнозинството членове и симпатизанти на "Да, България" и на останалите партии в коалицията и заради което напуснах съдийската си позиция в Софийския районен съд", отбеляза още Лалов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във