Банкеръ Daily

Общество и политика

Гроздан Караджов: Кунева води сепаративни разговори с ГЕРБ

Дефектът на Реформаторския блок е, че, откакто загуби на европейските избори, г-жа Кунева в своите публични декларации непрекъснато сочи като един свой голям принос запазването на единството на  Блока. Тези, които са вътре, обаче много добре знаят, че това единство става на цената на отстъпките, които правят всички останали партии без СДС и голяма част от гражданската квота, на нейните изисквания. Това заяви пред БНР депутатът от РБ и представител на ДСБ Гроздан Караджов .

"Това е многомесечна политика, която тя прокарва и на която досега всички показват безсилие да покажат каквато и да е резистенция. За съжаление това не се търси повече и единственият начин да се продължи от тук нататък е всички тези тъмни ъгли на поведението й да бъдат осветявани.Това изнудване трябва да престане. За да бъде единен, Блокът трябва да решава проблемите си по единен начин", допълни той.

"Това, което е достигнало до мен, включително и през лидери на отделни партии в Блока, е че се водят сепаративни разговори за участие в правителството. Дори и хора, които официално не са в ръководството на Реформаторския блок, водят сепаративни разговори с ГЕРБ за взимане на образователното министерство. За мястото на министър се гласи сегашният главен секретар Красимир Вълчев, който е изключително приближен на Даниел Вълчев. Това са задкулисни игри и когато обхванат Реформаторския блок – тази подмяна не смятам да я премълчавам и не съветвам никой да тръгва по този път. Днес съм само един, който е против, утре ще започнат да ме игнорират, вероятно да ме изгонят от групата, но в крайна сметка мнението за единство на Блока ще надделее и ако аз съм катализаторът – благодаря – ще понеса своята тежест", обяви Караджов.

Той подчерта, че има и други хора в Блока, които го подкрепят. "Кунева не е разбрала за какво е създаден Реформаторският блок. Той е марка на едно цяло. Никой, по никакъв начин няма да гласува за малките формации, които го изграждат", каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във