Банкеръ Daily

Общество и политика

Гражданската платформа на Манолова няма да е политическа партия

Гражданската платформа, която ще създадем, няма да е политическа партия, каза пред bTV Мая Манолова. С екипа, с който се кандидатира на изборите за кмет на София, тя ще създаде и дигитална платформа, за да се оказва натиск върху институции. Тя ще прави безплатни юридически консултации за граждани, няколко кантори вече са се отзовали.

Достъпът до медицинска помощ, таксите в детските градини и др. не са само политика, каза Манолова. Тя покани премиера Борисов да дойде в приемната й, за да види как са откраднати имоти на жена в центъра на София. На въпроса как ще се издържа приемната, тя отговори, че ще отвори дарителска сметка.

Делото за касиране на изборите в София щяло да се гледа на 10 декември. Съдът допусна поне трима свидетели, които ще докажат как протоколите са поправяни и дописвани, каза Манолова.

Проектът за закон за земеделските земи ще засегне 3 милиона души. На практика малките собственици ще загубят собствеността си и документа за възстановяване чрез т. нар. доброволно уедряване, каза Манолова.Големите собственици вече са станали монополисти и извиват ръцете на малките. Практика е арендаторите да си плащат рентата към дребните собственици и пак да кандидатстват за евросубсидии, каза още Манолова.

В природен парк Витоша са построени къщи в 150 имота, съобщи Манолова. Някои са в Бистрица и във Владая. Правят се опити да се редуцират границите на парка, каза Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във