Банкеръ Daily

Общество и политика

Гражданите грам не ги интересуват прогнозите на всичколозите

"Жителите на този прекрасен български град на практика доказаха, че грам не ги интересуват прогнозите на социолозите, политолозите и всичколозите".

Това написа лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов в личния си профил във Фейсбук относно победата на партията му на предсрочния местен вот в Благоевград.

"Преди и след националния референдум от 6 ноември 2016 г. разни социолози, политолози и всичколози обясняваха как мажоритарната система в два тура ще бетонира ГЕРБ. Обясняваха и как при мажоритарната система изборите ще бъдат печелени от ценкочоковци", добавя Трифонов. 

"Е, в Благоевград имаше мажоритарни избори в два тура, които така бетонираха ГЕРБ, че даже не ги видяхме на балотажа (бел. ред. - съгласно предложението от неговия референдум, на втори тур отиват първите двама, а на първи тур евентуално печели този, който обере повече от 50% от подадения редовно вот)", пише още той. 

Лидерът на партията споделя впечатленията си, че не е видял благоевградчани да са избрали някого като Ценко Чоков - човек, който организира отвличания и пребива хора. "Напротив, благоевградчани избраха за кмет един достоен адвокат – Илко Стоянов, издигнат от политическа партия без мощни структури, основана само преди една година", категоричен е Слави. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във