Банкеръ Daily

Проф. Велислав Минеков и Димитър Делчев:

Грабвайте метлите, взимайте мотиките и скубете боклука на 4 април  

S 250 773675f6 6b2e 4c4c 9737 f20f59b3d5d2
S 250 472fcdab de19 40c0 8778 f1a060368c0e

Грабвайте метлите, вземайте мотиките и ги почиствайте до край. Скубете този бурен колкото можете и колкото сила имате. В пластиката има много символика. Направена е от боклук. Този боклук можем да сравним с онзи боклук, който ни управлява вече повече от 10 години. Време е за почистване. 4 април е чудесна дата.

Това заяви проф. Велислав Минеков в Благоевград, където заедно с водача на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Димитър Делчев издигнаха монумент на боклука пред Областната управа.

"България е заприличала на сметище, а отговорността за това е на държавните власти. Издигаме паметник на боклука, с който беше зарината България през последните 11 години. Основен приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е опазването на българската природа", заяви Делчев пред медиите.

"По време на кампанията се сблъскахме с няколко незаконни сметища в Благоевградска област. Такива има по поречието на река Места. В резултат на нашата акция започна почистване. В община Гърмен подадохме сигнал за незаконно изхвърлени стари гуми и други вредни за природата отпадъци. В същото време РИОСВ бездейства и дава разрешение за застрояването на парк Бачиново без екологична оценка и обслужва корпоративни интереси", допълни той.

"Благодаря на проф. Минеков, че дойде. Tой е човекът в България, който разбира най-много от скулптури. Благодаря му за подкрепата. Той е наш приятел и аз много държа на неговото мнение", добави Димитър Делчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във