Банкеръ Weekly

Общество и политика

Говорете с медиите, г-н президент!

Няма и две седмици след като президентът Росен Плевнелиев обърка историята и обяви, че е бил на несъществуващ митинг на 10 ноември 1989 г. по повод свалянето на Тодор Живков от власт, бдителни граждани се натъкнаха в мрежата на нов гаф на държавния ни глава.

Оказа се, че при посещение в Зографския манастир президентът се е подписал в книгата за впечатления така: Р. Плевнелиев - президент на Р.Б. Съобщението се появи в един от българските всекидневници в четвъртък, който цитираше текст от Фейсбук страницата на началния учител от Петрич Георги Симеонов. В него човекът обяснява как докато чакали йеромонах Атанасий да отвори библиотеката,  той и останалите гости на светата обител решили да надникнат в книгата. И именно там се натъкнали на написаното. „Изглежда, някой му е подсказал, че не се пише „високоОважаваните“ и о-то е поправено с „у“, коментира в социалната мрежа Симеонов.

А под публикацията му , съвсем логично, има лавина от всякакви оспорващи достойнството на г-н Плевнелиев коментари.

Някои хора недоумяват как е възможно държавният глава да се отнася към България като към „Р.Б“. Други допускат, че Плевнелиев на практика е признал, че всъщност е президент на Р.Б. - тоест на Реформаторския блок. Което, длъжни сме да уточним, не отговаря на истината. Трети пък иронично са написали, че той е един отчаян от собствените си гафове президент на РъБъ. И т. н.

От своя страна учителят Симеонов признава, че ако президентът не се бил хвалил как собственоръчно е измайсторил плакати върху тапети за митинга на 10-и ноември, той не би тиражирал впечатленията си от него.  

За съжаление всички опити на „БАНКЕРЪ“ да установи връзка с прессекретаря на държавния глава Мария Иванова, за да научим позицията на "Дондуков" 2 по твърденията на г-н Симеонов, се оказаха неуспешни. В един момент тя върна на позвъняването ни есемес с текста: „Моля, пишете“. Попитахме: „Имате ли отговор по публикацията, свързана с посещението на президента в Зографския манастир?“. Но... отговор не последва.

Без да сме уверени, че написаното и сниманото са свързани наистина с участието на г-н Плевнелиев, питаме: Не е ли редно наистина президентът на Република България да сяда веднъж месечно пред микрофона на медиите и да води открит разговор с тях. Подбраните журналистически интервюта и монологични изяви по никакъв начин не показват истинското му лице на държавник.

Ние искаме да знаем истината, той не желае да бъде криво разбран. Тогава?

Facebook logo
Бъдете с нас и във