Банкеръ Daily

Министър Христо Бозуков:

Горските стопанства са упражнявали натиск върху местното население

Мотивът, с който се наложиха смените в горския сектор, е неизпълнение на финансовите планове. Към момента всички горски предприятия са на загуба в диапазона от половин до над един милион. Но това е най-малкият проблем. Проблемът е, че не се подхожда стопански към гората, не гледат на гората като на добри стопани, а са се превърнали в един дърводобивници, защото тяхното заплащане зависи от финансовите резултати. И заплатите им не са никак малки, дори са по-високи от тази на министъра. В период на загуба не бива да се получават такива заплати.

Това заяви пред БТВ служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков.  

"Тези хора упражняват политически натиск върху местното население с цел то да гласува за определена партия. Тези, които уволних, са на върха на пирамидата и всичко това е ставало под благосклонния им поглед. Още с встъпването ми в длъжност аз ги събрах и проведохме разговор, че трябва да бъдат деполитизирани. Те ми заявиха, че са такива", каза министърът. И продължи:

"В министерството имаме редица сигнали, че се свалят опознавателните знаци на автомобилите на горското и с тях се участва в предизборната кампания. Има и поставени квоти колко хора да бъдат вербувани. А незаконната сеч също ескалира много". 

"Нямам никаква фиксация към партийната принадлежност на хората. С инж. Ботьо Арабаджиев (директорът на Южноцентрално държавно предприятие, който вчера покани на дебат министър Бозуков - бел.ред.) нямам какво да си кажа. Каквото съм имал да му кажа, съм му го казал при предишните ни срещи", обяви още проф. Христо Бозуков.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във