Банкеръ Daily

Общество и политика

Гори пожар в сградата на кино "Възраждане" в София

Снимка: bTV

Голям пожар гори в центъра на София. Сградата на бившето кино "Възраждане" - паметник на културата, е в пламъци. Пожарът в района на площад "Възраждане" и бул. Христо Ботев" е избухнал около 7 часа тази сутрин. На място има няколко коли на пожарната. Районът е задимен. Бил е подпален покривът на бившето кино, огнеборците са успели да спасят сградата в съседство. Няма информация за пострадали хора. Движението е спряно.

Сградата на булевард „Христо Ботев” в София започва съществуването си като театър „Ренесанс”, построен през 1900 година. През 1940 г. изгаря, за да бъде възстановена. През годините приютява кино „Възраждане”, профсъюзен дом „Георги Димитров”, а в по-нови времена е популярна като поп-фолк дискотека „Син сити”.

След 1 януари 2016 година нощното заведение затваря врати и оттогава не работи, а сградата се руши. В края на 2015 година хотелиерът и собственик на сградата Красимир Георгиев сподели намерението си на мястото на „Син сити” да построи нов петзвезден хотел.  Предишният пожар, който пламна в сградата, беше през 2017 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във