Банкеръ Daily

Кирил Петков:

Гордея се, че не предадохме обещанието си под претекст за диалогичност

Министър-председателят в оставка Кирил Петков благодари на хората за подкрепата във Фейсбук. „Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за “диалогичност“, пише той.

Петков посочва, че още през октомври ще бъде продължена политиката им.

Ето какво гласи целият му пост:

„Скъпи приятели,

Искам да Ви кажа благодаря, че сме заедно зад това решение днес. Ние от "Продължаваме промяната" сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов.

Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е добре спазено обещание. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме. Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт. Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за “диалогичност.“

Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите. Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата. Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го направим! Благодаря, че сме заедно!“

Акция в подкрепа на правителство с мандата на "Продължаваме промяната" се провежда пред Народното събрание. Акцията се организира от няколко дни в социалните мрежи.

"Европейска България без мафия. Правителство или бързи избори - важно е промяната да продължи" е надсловът на вечерта.

Организаторите искат сформиране на проевропейско и антикорупционно правителство на коалиция, водена от "Продължаваме промяната" и са разочаровани от връщането на неизпълнения мандат.

"Мафията вън" и "Не на задкулисието" са най-честите лозунги, които се издигнаха тази вечер на площада.

"Пред сериозна опасност сме от бавене на мандатите, бавене на сформиране на следващо правителство, както и от управление на служебно правителство от президента Радев, който последните месеци със заявките си за неутралитета де факто подкрепи войната на Русия в Украйна. Едно правителство с подобна явна ориентация е голяма заплаха за европейската ориентация на България, като също така е много важно да не се позволи новосформираната в гласуването на 47-ото Народно събрание коалиция от ГЕРБ, ИТН и ДПС да осъществи реално мандат и да сформира едно правителство, което би означавало връщане на мафията", заяви Вера Стаевска, една от организаторите.

Организаторите са обявили, че демонстрацията им ще продължи до 22 ч.

По-рано през деня задоволство от решението на "Продължаваме промяната" да върнат мандата обявиха протестиращи пред президентството от сдружение "Хан Кубрат". Организаторът на демонстрацията Веселин Костов обясни, че очакват решението на държавния глава за следващия мандат.

"Това е една малка победа, защото на българския народ му писна от всички тези предателства. Българският народ в момента плаща висока цена. Виждате в момента е близо два лева хляба. Горивата бяха два лева, сега са четири лева", обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във