Банкеръ Daily

Общество и политика

Горанов се изправя срещу Стефан Данаилов в София

Бившият финансов министър Владислав Горанов ще води две листи на предстоящите избори – в София и в Силистра. В софийския 24-и МИР негов основен опонент от БСП ще бъде Стефан Данаилов.

Горанов коментира, че няма драма в ГЕРБ около новата порция отстранени областни управители. По думите му проблемът е какви хора се назначават на тяхно място. "Това което наблюдаваме в биографиите на новите губернатори е, че те са много тясно свързани с БСП, въпреки че на места има областни управители, близки до НДСВ", обясни бившият министър на финансите. И добави, че с подобни смени се поставя под въпрос честността на изборите.

Според него в БСП тече еуфория, че скоро ще поемат властта. Но левицата предпочитала служебното правителство предварително да разчисти кадрите на Бойко Борисов. "Тези рокади ни навеждат на мисълта, че служебното правителство подготвя терена за следващи процеси", поясни Владислав Горанов.

Той посочи, че естествен партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок. По думите му комуникацията с Патриотичния фронт винаги е била на добро равнище. Все пак Горанов заяви, че не е имало никакви  предварителни разговори за съставяне на кабинет.

Бившият финансов министър коментира и темата относно възможностите за широка коалиция ГЕРБ-БСП.

"Когато обществото ни узрее, ще се стигне до по-широки коалиции. Стабилността го предполага. Докато не станем германците на Германия обаче, такива коалиции са неприемливи и невъзможни", отбеляза Горанов. 

Той сподели, че повишаването на пенсиите може да стане за период от 4 години, но това трябва да е обвързано с ръста на средния осигурителен доход и с инфлацията. Според Владислав Горанов така увеличението може да стигне до 15-20 процента.

"Ние никога не сме обещавали номинална сума за ръст на пенсиите, те трябва да растат пропорционално с доходите. Всяко увеличение на едните или другите поотделно е неправилно", добави бившият министър на финансите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във