Банкеръ Daily

Общество и политика

Горанов отрече да има топли отношения с Пеевски

Номинираният за финансов министър Владислав Горанов отрече да има близки отношения с депутата от ДПС Делян Пеевски. Пред журналисти в кулоарите на парламента той подчерта, че може да бъде проверено, че не той е подкрепил Пеевски за шеф на ДАНС, а други хора са гласували за него. "Някои от тях отново са в Народното събрание", загатна Горанов.

Той настоя да не се коментира повече срещата му през май 2010 година с Пеевски в заведение в центъра на София, която случайно била заснета и снимката публикувана в медиите.


"Оказахме се на едно и също място през 2010", каза той и допълни, че този случай го е обяснявал няколко пъти и повече няма смисъл да обяснява.


На въпрос дали ще подкрепи внесения в Народното събрание т. нар. закон за КТБ, изготвен от Йордан Цонев и Делян Пеевски, Горанов отговори "не". Като министър обаче той няма отношение към това освен изразяването на позиция. Законопроектът на Пеевски вече мина на първо четене в бюджетна комисия още на първото й заседание миналата седмица и беше подкрепен от ГЕРБ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във