Банкеръ Daily

Общество и политика

Горанов: Ако Борисов не е премиер, кой е по-подготвен?

А кой да бъде? Има ли по-подготвен и не е ли нормално лидерът на спечелилата политическа партия да поеме отговорността за нейната власт? Така бившият финансов министър Владислав Горанов отговори на въпроса дали Борисов отново ще бъде премиер, ако ГЕРБ спечелят изборите в интервю за Би Ти Ви. 

„В ГЕРБ не се срамуваме от нито един министър. Имаше някои колеги, чието темпо беше по-бавно и нещата, които правеха се различаваха от програмата на ГЕРБ. Но нека да не интриганстваме. Нека това да остане оценка на времето. Работата на здравния министър Петър Москов беше добра. Москов направи много, вряза се в много проблеми.”, коментира Борисов. 

Той подчерта, че в момента ГЕРБ не обмисля никакви коалиционни формати.

„Едно е сигурно, ако се наложи да се прави коалиция, партньорите на ГЕРБ са център – дясно. Показали сме качество на управление, което може да се сравни с управлението на тройната коалиция и това на Орешарски – търсете разликите", каза още бившият финансов министър.

Горанов подчерта, че е може да се очакват чудеса за доходите, а магистрала "Хемус" остава приоритет.

"Кирил Ананиев като финансов министър е добър избор на Радев - солиден професионалист, не се поддава на натиск", каза Горанов и не изключи присъствие на Ананиев в следващ кабинет. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във