Банкеръ Daily

Общество и политика

Голямото следпразнично завръщане започна

Очаква се днес хиляди българи да се завърнат в София от празничните почивки.

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че от 14 часа до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по магистралите и някои пътища, които се очаква да са по-натоварени.

От Пътната полиция препоръчаха на шофьорите, които слизат от Родопите, да изберат пътя Доспат-Кричим. Причината е свлачище, което затруднява движението по пътя Асеновград-Смолян. Заради очаквания трафик днес беше решено автомобилите да се движат само в едната лента, без да се отклоняват по обходни маршрути.

Добре е хората да преценят личното си време и да тръгнат по-раничко на път, за да няма струване на входните магистрали, препоръчват още от КАТ.

За днешния ден синоптиците предупреждават, че е обявен жълт код в 19 области на страната заради силен вятър. Поривист вятър ще има в областите Видин, Монтана, Враца, София, София – област, Перник, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

Обилни валежи и снеговалежи не се очакват, като на места от запад на изток може да превали дъжд, в планините и североизточните райони – сняг. Tемпературите ще бъдат близки и над нулата.

В ранните часове на места е възможно да се образуват поледици. Максималните температури ще са от 1-2° в североизточните райони, до 8-10° в западната половина на Горнотракийската низина. В София - около 4°.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във