Банкеръ Daily

Общество и политика

Голяма част от персонала в детската ортопедия в "Пирогов" е подал заявление за напускане

Напускам, защото не ми харесва какво се случва в „Пирогов”. Не съм съгласен с промяната за плана за ремонта на детските клиники в болницата, заяви д-р Атанас Кацаров, който оглавяваше детска ортопедия и травматология в "Пирогов", в интервю за Нова телевизия. В понеделник той заяви, че напуска след 25 години в болницата.

"Аз съм трън в очите на много хора. За да запазя клиниката явно трябва да се махна. Конфликтът идва от това, че ремонтът, който се прави, разбива работата на персонала. Отделения се натикват в няколко стаи на четири различни етажа, далеч от операционните. Трябваше сградата да се раздели на две половини – в едната да се правят ремонт, а в другата да е отделението. След това да се обърнат”, коментира д-р Кацаров. 

Той показа заявления за напускане на седем от единадесет лекари в отделението и добави, че сестрите и санитарите също искат да напуснат, а има недостиг на тези кадри.

Лекарят намекна и че от него се иска да участва в схема. „Смятате ли, че смяна на кабели и боядисване струва 70 хил.лева. Не знам къде ще отиде разликата, но сметката е силно надписана”, заяви той и добави, че с колегите му са боядисвали стаи и те са изглеждали чудесно.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във