Банкеръ Weekly

Общество и политика

ГОДЕЖЪТ НА БТИБ И КРЕДИТНА БАНКА ВЕЧЕ Е ФАКТ


Българска търговска и индустриална банка обяви миналия вторник официално годежа си с Кредитна банка. Дали ще има и венчавка ще стане ясно едва на 26 юни. Защо?


Както в.БАНКЕРЪ писа в миналия си брой, на годишното общо събрание на БТИБ на 9 юни няма да се разглежда обединяването й с друга кредитна институция. Всички, които заложиха на варианта, че БТИБ ще успее да се спаси сама чрез привличането на нови акционери, вече сякаш са загубили.


Вливането, посочено в дневния ред на годишното общо събрание на Кредитна банка (на 22 юни), бе потвърдено миналия вторник и чрез обявата на БТИБ в Държавен вестник за извънредно общо събрание. То е насрочено за 26 юни или само четири дни след като акционерите на Кредитна банка приемат условията на брачния договор. Според оповестения дневен ред същото ще сторят и акционерите на БТИБ.


Както научи в.БАНКЕРЪ, и след вливането БТИБ ще продължи да обслужва приоритетно своя досегашен най-голям акционер и клиент НОВЕ холдинг. Тепърва специалисти от двете банки ще уточняват начина, по който ще стане замяната на акциите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във