Банкеръ Daily

Общество и политика

Главният прокурор се срещна с кмета на Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров (вляво) и главният прокурор Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев е посетил Перник и се е срещнал с кмета Станислав Владимиров, съобщи общинският пресцентър.

Двамата са обсъдили случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици. Гешев е обяснил, че е поел случая лично и че прокуратурата прави всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Главният прокурор е обявил и че ще направи проверка в пернишката прокуратура, каза кметът Станислав Владимиров.

"Тук съм, за да изкажа пълна подкрепа към всички перничани. Приел съм лично присърце случая, който разтърси цяла България и искам да уверя хората, че прокуратурата ще направи всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Поздравявам кмета на Перник Станислав Владимиров за смелата му позиция. Ще има и проверка в пернишката прокуратура", каза главният прокурор Иван Гешев.

„Вчера се видях и с ръководители на МВР от София. С тях също начертахме един план за действие в следващите месеци. Със сигурност ще има засилено полицейско присъствие не само в следващите дни, а за един много по- дълъг период в Перник. Ще се работи с МВР в различни посоки, за да може този тип поведение да бъде приключен в нашия град”, каза Владимиров.

"За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ от отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване", каза още Станислав Владимиров.

Върховната касационна прокуратура започва проверка на структурите на държавното обвинение в Перник.

Местните прокурори ще бъдат проверявани заради случая с Васил Михайлов, син на заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, съобщи БНТ.

Целта на проверката е да се установи дали са прикривани сигнали и мачкани разследвания срещу прокурорския син за побоища в града. Според източници на БНТ ще бъде проверено още как е работено по всички сигнали срещу Васил Михайлов, които са подавани в полицията в миньорския град.

Facebook logo
Бъдете с нас и във