Банкеръ Daily

Общество и политика

Главният прокурор имал готовност да представи доклада си пред НС, но след 8 октомври

Председателят на парламента Цвета Караянчева информира, че главният прокурор има готовност да представи доклада си след 8 октомври. "Имаше писмо от главния прокурор, който каза, че ще изпълни решението на Народното събрание, но може след 8 октомври, когато ще бъде готов отчета", каза още Караянчева в отговор на депутата от БСП Антон Кутев.

Единствената пречка главният прокурор да не бъде изслушан в парламента е председателят на Народното събрание, което е още една причина за нейната оставка, заяви Антон Кутев в процедура по начина на водене в началото на днешното пленарно заседание.

"Връщам се към решение на Народното събрание от 23 юли, което казва, че трябва да има изслушване на главния прокурор. Народните представители, които са гласували "за", искат това да се случи, главният прокурор иска това да се случи. Единствената пречка е председателя на Народното събрание, което е още един повод за исканата оставка. Може да бъде тълкувано като системно неизпълнение на задълженията", каза още Кутев.

Той настоя тази седмица изслушването да влезе на комисии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във