Банкеръ Daily

Общество и политика

Главчев: Вотът на недоверие към кабинета ще бъде отхвърлен

Все още не е ясно каква ще бъде темата на вота на недоверие, който ще внесат от БСП. Това коментира председателят на Народното събрание Димитър Главчев пред БНТ. Той беше категоричен, че мнозинството в парламента е стабилно и вотът ще бъде отхвърлен.

"Ще бъде отхвърлен вота на недоверие. Не знаем още каква ще е темата му. Наистина в началото казаха корупция, която тема малко не приляга на БСП. Защото в предишното 43-то Народно събрание обсъждахме отново приемане на антикорупционния закон, единствено от ГЕРБ, Реформаторския блок и патриотите подкрепихме на първо четене. Подозирам, че отново колегите от "БСП за България" няма да бъдат зад този антикорупционен закон и то единствено по причината, че не е удовлетворено искането им кой да назначава ръководителя на органа, който ще се занимава с това. И другото искане, че трябва да има разследващи функции този орган. И двете неща са в противоречие с действащото законодателство", обясни Главчев.

Миналата седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще помолят колегите си от ДПС и "Воля" да направят и излъчат екипи, за да започнат официално разговорите по темата на вота. "Нашето предложение ще бъде темата да е корупция, това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция, може да е в здравеопазване, образование, регионално развитие, навсякъде имаме поводи за това", обясни Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във