Банкеръ Daily

Общество и политика

Главчев ще поиска стенограмата от КСНС да бъде разсекретена

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще призове президента Румен Радев да разсекрети стенограмата от вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Така парламентарният шеф щял да докаже, че управляващите не са бойкотирали КСНС, както твърдят от БСП.

Както е добре известно Румен Радев вече разсекрети две стенограми от КСНС. Те обаче бяха от консултации при предшественика му Росен Плевнелиев от лятото на 2014 година и бяха по темата КТБ.

Според Димитър Главчев изобщо "не е имало дух на бойкот", а дебатът на "Дондуков 2" е протекъл съвсем нормално. Председателят на парламента изтъкна, че между президента Румен Радев и началника на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов не е имало напрежение.

Интересно бе изказването на парламентарния шеф за оставката на депутата и негов съпартиец Антон Тодоров. Главчев оцени заплахата в ефир на Тодоров към журналиста Виктор Николаев като "шега". Според първия в парламента Антон Тодоров е отправил "предупреждение за евентуална заплаха". "Заплахата няма да дойде от Антон Тодоров, или от ГЕРБ, или от някоя шайка, а от другаде. Призовавам всички, преди да се произнасят по казуса, внимателно да изгледат това, което се е случило", добави председателят на Народното събрание.

Междувременно от БСП продължиха с обвиненията си към управляващите за вчерашното заседание на "Дондуков" 2. Заместник-председателят на БСП Деница Златева заяви, че КСНС е приключил без решение и консенсус за борбата с корупцията именно заради ГЕРБ. 

Златева е на мнение, че щом представителите на властта са имали други ангажименти, е било нужно да подсигурят заместници, които да участват в заседанието. 

"Не може по такава чувствителна тема, за която говориш колко е важна, по такъв елементарен начин да провалиш и бламираш това заседание. За БСП изглежда все едно е имало умисъл. Сякаш това е поредното действие за бламиране на президента", коментира бившият служебен вицепремиер. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във