Банкеръ Daily

Общество и политика

"Главболгарстрой" се оттегля от проекта "Алепу Вилидж"

"Главболгарстрой" обяви в съобщение до медиите, че се оттегля от проекта "Алепу Вилидж", в района на Шофьорския плаж, край Созопол.

Като мотив за решението си от дружеството посочват силната обществена реакция срещу строителството в района, което започна в края на 2018 година с изграждането на подпорна стена, която да укрепи крайбрежието от образувало се в местността свлачище.

Общественото недоволство бе провокирано миналата година след публикуване на снимки, показващи, че строежът на първа линия изглежда като 4-етажна сграда.

В началото на тази година Административният съд в Бургас обяви за нищожно строителното разрешение, издадено от главния архитект на Созопол за изграждането на курортния комплекс.

Решението на съда обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС).

Бизнесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев ще строи "Алепу Вилидж". Той е закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Той отказа да назове параметрите на сделката. "Те искат да се освободят от този обект, който им носи негативи, коментира пред БНР-Бургас Василев.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във