Банкеръ Daily

Общество и политика

Гласуването на кабинета на ИТН не е в дневния ред на парламента

В предложения дневен ред на парламента не е заложено гласуване на проектокабинета на "Има такъв народ". Окончателната си програма за седмицата депутатите трябва да гласуват в пленарната зала.

Номинираният за министър-председател Пламен Николов оттегли кандидатурата си във вторник със заявление в Народното събрание. Казусът дали да се гласува или не предложението за кабинет в залата възникна след като Трифонов обяви, че го оттегля при положение, че вече е внесен в Народното събрание указът на държавния глава, с който се предлага на парламента да гласува правителство с мандат на "Има такъв народ".

Проектът на дневен ред включва предложение за Правила за дистанционно участие в заседанията на 46-ото Народно събрание на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19. Вносител на предложението е Надежда Йорданова от "Демократична България". Такива правила имаше и в 44-ото и в 45-ото Народно събрание.

Депутатите ще изслушат и министъра на туризма Стела Балтова за изпълнението на мерките и стратегията на министерството за подпомагане 

Facebook logo
Бъдете с нас и във