Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Гласувах за президент-държавник, който ще се старае да има мир

"Гласувах за президент-държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес. Дадох гласа си за президент, който ще се старае да има мир и няма да въвлича страната във военни конфликти". Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, веднага след като упражни правото си на вот.

"Гласувах за президент, който ще налага вето на закони, в които има съмнения за корупция и лобизъм. Ще превърне КСНС в органи, където държавници ще мислят за България", добави тя.

"От разговорите, които имахме с "Продължаваме промяната", съм обнадеждена. Имаме принципно разбирателство. Поставяме си програмите на масата и започваме да преговаряме", каза още тя.

По думите ѝ, най-важното към момента, е приемането на бюджета за следващата година.

"За всичко ще ви държим в течение. Имаме мандат да започнем тези преговори, нека да потръгнат. Всичко ще бъде публично, пред вас, всички разговори. Математиката, ако искаме кабинет на промяната, не може да стане. Тепърва ще разговаряме за министри", продължи тя.

"В решението на Националния съвет има такива теми и това е Македония и Истанбулската конвеция", посочи тя темите, по които социалистите няма да отстъпят при преговорите за съставянето на кабинет. "Решението е аз и екипът, който участвахме в предишните преговори, да продължим да ги води този екип", завърши Нинова.

"Искам да поздравя всички с Деня на християнското семейство. Това е най-ценното, което имаме - семейството, децата и близките", поздрави тя по случай празника.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във