Банкеръ Daily

Общество и политика

"Глас народен" напуска Реформаторския блок

Партията "Глас народен" напуска Реформаторския блок. Партията на Светослав Витков продължава самостоятелно, но остава отворена към всички десни партии, организации и граждани за диалог, общи политики и инициативи. Това се разбира позиция, публикувана на страницата на партията във Фейсбук. 

ПП "Глас Народен" не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница, като следва позиции и действия, в чиито смисъл не сме убедени и които задълбочават разединението, казва Витков.

Според ръководството на партията замразяването на членството на ДБГ в РБ е ясен знак за разединени позиции и непреодолими различия на партиите в Реформаторския блок.

"Глас народен" подписа споразумение с блока през февруари 2017 г. с идеята, че единственият път за запазване на дясното е обединение. На последните парламентарни избори обаче блокът се разцепи на три, с което остави без представителство 300 хил. души. А от това спечелили, според партията, ГЕРБ, БСП, ДПС.

Според Витков в момента, традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в Парламента.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във