Банкеръ Daily

Общество и политика

Гьоков смята, че плащането на увеличението на пенсиите ще закъснее

Социалният министър в оставка и член на Националния съвет на БСП Георги Гьоков коментира, че има вероятност да закъснее изплащането на увеличението на пенсиите за пенсионерите. Причината е в отложените срокове в парламента:

"Вече тотално закъсняваме с графика, защото на 24-ти трябваше да бъде прие на второ четене бюджета на Държавното обществено осигуряване, а в понеделник големия бюджет, но закъсняваме. Това закъснение води до моите притеснения, че НОИ физически нямаше да може да изплати пенсиите в обичайното време от 7 до 20 юли", обясни той.

"Ако бъде прието, няма проблем, да речем, пенсионерите да получат старите си пенсии през юли, а през август новия размер увеличение - с компенсация или със задна дата разликата от увеличените пенсии за юли. Но дали е редно, защото хората го чакат и в тия инфлации, сега всеки месец е важен. Не стига, че чакахме юли месец да дойде, ами сега ще чакаме и август да дойде", коментира още Гьоков.

Заседанието на Националния съвет на БСП днес трябва да реши по какъв начин ще продължат преговорите за съставяне на ново правителство, мандата за което ще получи "Продължаваме промяната".

Facebook logo
Бъдете с нас и във