Банкеръ Daily

Общество и политика

Гешев започва масови проверки за спекула

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че започват масирани проверки за спекула с основни храни и лекарства.

На брифинг в Съдебната палата Гешев съобщи, че прокуратурата е сформирала Национален щаб заради извънредната ситуация. Ръководител е главният прокурор, а в щаба участват заместниците му и апелативните прокурори от цялата страна. Този щаб ще си взаимодейства с Националния оперативен щаб.

 „Съществуват няколко риска, които ще се стремим да минимализираме. Ще се следи внимателно за лица, нарушаващи наложената им карантина. Освен това ще има действия по предотвратяване на телефонни измами и мародерства. От днес започват масирани проверки за спекула за стоки от първа необходимост – дезинфектанти, лекарства и всичко друго, важно за здравето на българските граждани. Мога да уверя българските граждани, че прокуратурата продължава да работи”, каза Гешев.

Главният прокурор вече е дал указания за спиране на кабинковия лифт в Банско.

"Прокуратурата в рамките на своята компетентност предприема такива мерки. В цяла Европа курортите са затворени. Не може основното движещо нещо в тази ситуация да е страхът от наказателно преследване. Всеки трябва да прояви отговорност и да спазва правилата указани от държавата", заяви главният прокурор.

Гешев призова българските граждани своевременно да подават сигнали на тел.112. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във