Банкеръ Daily

Общество и политика

Гешев се закани днес да доказва, че "никой не е над закона"

"Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!", заяви главният прокурор Иван Гешев в Туитър.

Позицията му се явява отговор на декларация на посолството на САЩ в България, с която Вашингтон подкрепи протестите си с искане за оставката на премиера Борисов и на самия Гешев. 

"Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона", заявиха от американското посолство. 

В публикацията си обаче Гешев благодари на "партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на прокуратурата".

Facebook logo
Бъдете с нас и във