Банкеръ Daily

Илиян Василев:

Гешев не е нестинар и само с подскачане няма да се измъкне

Граждани протестират пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Тази седмица ще има развитие по темата с главния прокурор Гешев. Бавно и постепенно почвата под краката му се нагрява, а е известно че не е нестинар и само с подскачане и криене няма да се измъкне, коментира анализаторът Илиян Василев. 

Повод за коментара е, че  за пореден ден граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за оставката на Иван Гешев. Те разпънаха символичен палатков лагер. Демонстранти сложиха символично и катинар.

"Разследването на Антикорупционния фонд, което ще излезе на 11 юни, в което основната тема е рекетът на прокурори срещу Веселин Денков и задържането му за 9 месеца, заради участие в протестите и измислени обвинения по финансирането им, има преки "свидетелства" срещу спецпрокурори и е откроена и ролята на главния прокурор.

Започнаха заплахи, предупреждения, закани срещу АКФ и разследващите - направо се чудя на какво разчитат. Ние при Борисов не се уплашихме, че сега.

Ще го видим, ще съдим, но главното е общата картина на поръчаното от Борисов тотално разследване на протестите, които са пакетирани като "опит за държавен преврат"!?! И така се започва подслушване на опозиционни политици, манипулации по медиите, включително разследвания срещу бизнесмени, уж защото "финансирали протеста", а реално за да могат прокурори и следователи да ги рекетират по схемата "ако не искаш да те затворим, плати".

..........

Борисов е впрегнал цялата държавна машина, служби, прокурори, медии, за да пази властта си и да дискредитира протестиращите.

Бъдете сигурни, че това няма да му се размине и заради това ще лежи в затвор, защото това е грубо и престъпно посегателство срещу устоите на демокрацията и правовия ред.

Не може да има съмнение кой е мастърмайнда - Главния Разпоредител зад цялата схема - лицето Бойко Методиев Борисов.

Зная че ме чете - да запомни тези думи. Кражбите, корупцията и прочие зулуми са престъпления от по-нисък порядък, да ангажираш цялата държавна машина в борба срещу политическите си противниците, срещу мирно протестиращи граждани защото се страхуваш за властта си, като измисляш че е опит за държавен преврат, е престъпление срещу правосъдието и срещу републиката.

И не, няма да имаш опцията на Кирил Добрев и Георги Първанов, ОДС да не ги разследва", написа Василев на страницата си във Фейсбук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във