Банкеръ Daily

Общество и политика

Гешев награди Младен Маринов с отличие "Служебна благодарност"

Главният прокурор Иван Гешев награди досегашния министър на вътрешните работи Младен Маринов с отличие "Служебна благодарност". Обвинител номер едно подчерта заслугите на Маринов за отличното взаимодействие между органите на МВР и прокуратурата в борбата с престъпността, опазването на обществения ред и спазването на противоепидемичните мерки по време на извънредното положение.

Отличието беше връчено на бившия вече вътрешен министър в края на съвместно съвещание, посветено на битовата и конвенционалната престъпност.

Въпреки че вчера от пресцентъра на държавното обвинение съобщиха, че Гешев е в отпуск до 9 август, той присъства на заседанието днес и обяви, че телефонните измами през тази година са намалели с 90 процента спрямо миналата.

"Това е проблем нерешен след 1989 г., проблем, който засяга най-уязвимата част от българското население - нашите родители, баби и дядовци. И тези хора ги лишават от едни достойни старини и достоен живот. Фактите са ясни, естествено, че ние не можем да се преборим, въпреки сериозната работа, никоя държава не се е преборила", каза главният прокурор.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във