Банкеръ Daily

Общество и политика

Гешев иска имунитета на Боян Расате заради инцидент в София

Заради нападението в събота в  общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София, се очаква главният прокурор Иван Гешев да поиска от Централната избирателна комисия да бъде свален имунитета на Боян Расате, който е кандидат и за президент, и за народен представител, предаде БНР.  

Полицията в София разследва инцидент, при който няколко човека са нахлули в офис на неправителствена организация, защитаваща правата на хората с различна сексуалност.

Инцидентът е станал в центъра на София на столичния бул. "Дондуков". След нападението мъжете, които са влезли в офиса, са избягали. В момента се издирват от СДВР. Има нанесени материални щети в офиса. 

Изясняват се причините за агресивните действия на нападателите.

При инцидента няма сериозно пострадали, но една жена е ударена, а друга е припаднала, разказа пред БНР Мануела Попова, комуникационен мениджър на фондация "Билитис". Именно фондацията е организирала събитието, което е публично и е било с отворена покана за всеки, който би искал да присъства. 

"Събитието ни е за транс хората, с две момичета - гости, които да разкажа повече за бъдещето на транс хората в България и правовите въпроси, които засягат транс-делата. На вратата се звъни. Момиче казва: "Здравейте, аз съм за събитието". Отварят ѝ колегите, при което, като отварят вратата, нахлуват около 10 - 12 човека, удрят моя колежка и започват да рушат в помещението, в което се намираме. Друго момиче припада. Цялата ни техника, мебели, всичко е изпотрошено", обясни Попова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във