Банкеръ Daily

Общество и политика

Гешев е против промените в Закона за контрол върху наркотичните вещества

Главният прокурор Иван Гешев се противопостави на промените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, внесени в Народното събрание от депутати от  "Демократична България", "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Възраждане". 

Обвинител номер едно се обявява срещу възможността министърът на земеделието да разрешава отглеждането на индустриален коноп. Според Иван Гешев в предлаганите изменения липсва ясно разграничаване между индустриалния коноп и марихуаната и не се предвижда възможност Министерство на здравеопазването или друг орган да осъществява текущ или последващ контрол върху съдържанието и концентрацията на активно вещество в добитата продукцията.

"Не е ясно и как ще се подобри ефикасността в дейността на държавните органи, както в организационно отношение, така и с оглед защитата на застрашените от разпространението на наркотични вещества обществени групи като се има предвид, че действащата сега уредба е достатъчно ясна и детайлизирана", пише главният прокурор Иван Гешев в становище до Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във