Банкеръ Daily

Общество и политика

Германският правосъден министър ни похвали за напредъка в съдебната реформа

"Напредъкът на България в областта на съдебната реформа е осезаем и това го виждаме не само в Германия, но се вижда и от останалите страни-членки на Европейския съюз. Радвам се, че Екатерина ще продължи да се занимава с реформата, защото именно тя я започна." С тези думи германският федерален министър на правосъдието и на защитата на потребителите Хайко Маас приветства в Берлин българския вицепремиер по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Маас също така пое ангажимент германската страна ще продължи да помага с експертиза на българското Министерство на правосъдието във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.

Германският министър на правосъдието обявил, че "вратите на неговото министерство в Берлин са винаги отворени за Цецка Цачева и за нейния екип", съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Маас и Захариева обсъдиха още редица въпроси от двустранен интерес, както и хода на актуалните досиета в областта на правосъдието, обсъждани от министрите на правосъдието на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във