Банкеръ Daily

Общество и политика

Гергов е новият председател на БСП-Пловдив

Георги Гергов бе избран за председател на Градския съвет на БСП в Пловдив на конференцията на партията в града.Той е и сред кандидатите да оглави партията.

Градската конференция на БСП продължи повече от 9 часа, а 132 делегати се събраха в зала „България“ на Международния панаир, спазвайки всички противоепидемични мерки. Освен председател на Градския съвет на БСП, социалистите избраха и 51 -членен Градски съвет, от които 20 души са под 35 години.

"Лявата идея е идея на много хора, на голяма група хора, които на базата на пандемията и на всичко това, което се случва по отношение на икономическото състояние на държавата, ние имаме шанс. И ние сме реалната опозиция и алтернатива - това, че правим грешки, това, че сме в разнобой с ръководството, ние сме такава партия, но сме като циганите - в един момент се обединяваме и сме заедно. Ние сме градивна партия, лява партия, в която има всякакъв вид хора - и бедни, и богати, и генерали, и редници, такава е партията - народна партия от народа. Едни си идват, други си отиват - демокрация", коментира Гергов в телевизионно интервю. 

Бизнесменът се впусна в политиката през 2010 година, когато застана начело на Областия съвет на БСП-Пловдив след подадена оставка на тогавашния председател Петър Мутафчиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във