Банкеръ Daily

Общество и политика

Герджиков потвърди, че кандидатурата му е подкрепена от ГЕРБ

Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура. Смятам, че мога да бъда полезен с качествата си да олицетворявам единството на нацията. Това каза пред репортери ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков по повод влизането му в битката за президентския пост. Той потвърди, че от ГЕРБ са обявили, че ще го подкрепят. И обеща повече подробности след два дни.

Единствената му мотивация, по негови думи, е да помогне за обединяването на всички партии и всички българи в момент, в който "политическото и социалното тяло е разпокъсано". Минути преди церемонията по откриването на учебната година в СУ Герджиков обясни, че от няколко месеца със свои приятели, предимно от дясното политическо пространство, е коментирал идеята да се кандидатира за президент. И допълни, че ще приеме подкрепа и от други партии.

На въпрос дали Петър Илиев, когото партия ИТН предлагаше за вицепремиер и министър, ще бъде уволнен от СУ заради установеното плагиатство, Герджиков отговори така: "Случаят с него не е приключил. Комисията продължава проверката и когато тя завърши, ще бъдат предприети необходимите действия". Ректорът на учебното заведение изтъкна, че доскоро нито той, нито деканът на Юридическия факултет са знаели за случая. Не са знаели и "че съществува Петър Илиев".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във