Банкеръ Daily

Общество и политика

Герджиков хвали Цацаров: Новият главен прокурор трябва да е като него

Бившият служебен премиер и експредседател на парламента Огнян Герджиков разкритикува политическите партии, които искат намаляване на субсидията от 11 на 1 лев за получен глас. 

"Малко ми е странна тази буря в чаша вода-това люшкане от една до другата крайност. Би могло да се редуцира субсидията. 11 лева е висока партийна субсидия и може да се редуцира с лев-два-три, но изведнъж да се свали до 1 лев е тежък удар по партиите. Много партии така ще изчезнат", обясни Герджиков.

Според него България няма нищо общо с американския модел. По думите му ситуацията е "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак". 

"Инвеститорите бягат от България. Причината е несигурността в законодателството. Не само българските, но и чуждите инвеститори бягат от българската бизнес среда", каза още проф. Герджиков пред bTV.

Огнян Герджиков подчерта, че сегашният главен прокурор е много добър. "Нормално е човек на такава позиция да поема много нападки", коментира бившият служебен премиер и заяви, че следващият главен прокурор трябва да е като Сотир Цацаров.

Герджиков посочи, че законите у нас се приемали много непрофесионално. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във