Банкеръ Daily

Общество и политика

Герджиков: Гласувах, за да има истински държавници

"Гласувах за това да променим политическия стил и поведение. Гласувах за това да се откажем от омразата и от противопоставянето и да се опитаме да се обединим около визия за бъдещето на България. Гласувах да имаме истински държавници. Надявам се утре България да се събуди успокоена. Надявам се, че тези истински държавници ще ни извадят от тежката политическа, ценова, здравна криза." Това заяви кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Герджиков. Той упражни правото си на глас в 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ в София. 

Герджиков призова всички лидери на политически партии още от утре да положат усилия да имаме редовно правителство и работещ парламент." Тази сутрин на излизане от секцията служебният премиер допусна фройдистка грешка и каза, че имаме нужда от служебно правителство. Не, г-н Янев, имаме нужда от редовно правителство. Всички българи го виждат и искат това, време е и политиците да го разберат", каза кандидатът за президент.

"Нямаше да се включа в президентската надпревара, ако не смятах, че ние ще бъдем победители", увери кандидат-президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във