Банкеръ Daily

Общество и политика

Герджиков е сигурен, че 25% разлика може да се преодолее

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25 процента могат да се преодолеят. Това каза пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата на кандидатите.

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждал, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", подчерта Герджиков. Той призова опонента си Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж. Той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем", смята професорът.

Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", отбеляза той. Също така определи твърдението, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдно". "Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни той. Според него ролята на президента при съставянето на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. Надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още Анастас Герджиков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във