Банкеръ Daily

Общество и политика

Герджиков: Аз не съм кандидат на никоя партия

Канидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Герджиков коментира резултатите от екзитполовете, които му отреждат второ място на първи тур и от които категорично става ясно, че ще има балотаж. Кандидатпрезидентската двойка Герджиков - Невяна Митева благодариха на всички, които са ги подкрепили. "Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент. Втората ни цел беше да съкратим онази голяма разлика, с която влязохме в надпреварата. Разлика от 30%, която изглеждаше голяма. Положихме много усилия и сега разликата е 23-24% и съм сигурен, че ще наваксаме и тях", смята Анастас Герджиков.

Призоваваме всички политически лидери още утре да положат усилия да съставят редовно правителство, каза той. "На тези трети избори се убедихме в едно и това е, че колкото и избори да направим, резултатът ще е общо взето еднакъв. Ту една, ту друга партия изведнъж се оказва с много гласове, а друга - с по-малко. Така наречените партии на промяната имат сравнително еднакъв общ брой гласове и проценти. Той се променя с малко. И пет пъти да направим избори, резултатът ще е същият", каза кандидат-президентът. "Аз не съм кандидат на никоя партия", изтъкна той. И добави, че очаква очаква подкрепата на всички българи. 

"Тази вечер всички партии ще кажат, че са победители. Някои ще кажат, че са победители, защото са първи, други - защото са събрали много повече гласове, отколкото са очаквали всички агенции, а трети ще кажат, че са победители, защото са успели да прескочат 4-процентната бариера", посочи Герджиков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във