Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ заплаши Бойко Рашков със съд

Политическа партия ГЕРБ, с лидер Бойко Борисов, излезе с позиция часове след като вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че 30-40% от отклонението пари за строителството на магистрала "Хемус" са отивали при тази формация.

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателества за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!", заявяват от партията на експремиера Борисов.

"Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев", пишат от формацията до медиите.

По-рано днес, след двучасов разпит в Софийска градска прокуратура, Рашков каза, че с прокурора са си говорили за много важни неща. 

„Казах, че от средствата, които са отделени за строителството на отделни лотове не всички пари са отивали за самото строителство. Да кажем 50-60 или 70-80 млн. лева, толкова, колкото са били авансово превеждани на фирмите, представили се като строители на магистрали. 30-40% от тях са се отделяли и са се насочвали към една политическа партия. Коя е тя прокуратурата поиска да ѝ кажа миналата седмица и аз ѝ казах, че това е политическа партия ГЕРБ“, обяви Рашков.

„Тези сложни конструкции са направени по време на управлението на ГЕРБ – нещо, което стана известно по време на една наша пресконференция миналата година. На нея ви показахме схемата, включително с кухите фирми, които са използвани и които са били регистрирани на малоимотни лица и т.н.“, поясни вътрешният министър.

Рашков уточни, че не е посочвал конкретни имена, но е обърнал внимание, че е работа на прокуратурата да докаже, че тези пари са били получени от представители на тази политическа партия. „За мен няма никакво съмнение, че това е пътят на парите“, подчерта Бойко Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във