Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ за ЧРД на Радев: По-малко торбички и повече отговорност

Нетрадиционен поздрав от партия ГЕРБ за рождения ден на президента. Снимка: ГЕРБ

Партия ГЕРБ пожела за  рождения ден на президента Румен Радев "по-малко торбички и повече отговорност".

Днес Радев празнува своя 58-ми рожден ден. Партията на бившия премиер Бойко Борисов намери доста нетрадиционен начин да го поздрави. 

На 13 юни Борисов коментира записа от камери в заведение, за който се твърди, че бившият митничар Петко Петков дава плик на мъж, приличащ на секретаря по антикорупция в президентството Пламен Узунов. Бойко Борисов изрази предположение, че после този плик е предаден на президента Румен Радев.

Бившият шеф на митниците в София - Петко Петков, потвърди, че е имал среща с Узунов и обясни, че му е дал личен подарък – бутилка ром и кутия пури, защото му помогнал да се свърже с лекар за чернодробна трансплантация.

Последва незабавна реакция от страна на президента.

"Аз чух всякакви причудливи интерпретации по тази тема, включително и от бившия министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато. Тук случаят очевидно изобщо не е такъв. И аз имам надежда, че рано или късно ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи", коментира  президентът Румен Радев, който тогава беше на срещата на НАТО В Брюксел.

"Това е поредната интрига, знаете, че вече пет години и аз, и моите съветници, и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации. Поръчителят е един, не мисля изобщо да го легитимирам с коментари - преди малко го споменах", каза президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във