Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ връща мандата още днес

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков заяви, че от коалицията ще върнат мандата за съставяне на правителство най-вероятно още днес. Биков взе думата по време на дебатите по проекторешението за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка.

"Ако искате да спрете всички концесии, всички сделки, всички назначения, трябва да направите правителство, а не да занимавате час и половина цяла България с вашите неадекватни изказвания от всички страни, каза той. И добави, че пред страната има изключително важни предизвикателства - намираме се в здравна криза, в социални и икономически затруднения. "Намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство, посочи той. "Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес", посочи депутатът от ГЕРБ.

Той отбеляза, че няма значение дали мораториумът е бил приет миналата седмица, или ще се приеме тази, защото е противоконституционен, но големият проблем е, че не знаем какво се случва в държавата.

От "Има такъв народ" отказаха разговори с коалицията ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет. В сряда отказа си заявиха и от "Демократична България".

По-рано днес депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов обяви, че от парламентарната му група водят неофициални разговори с всички парламентарно представени формации за съставяне на правителство. "Ние сме избрани да свършим определена работа в Народното събрание, което означава и да съставим правителство в някакъв вид. Видяхте първите изследвания – над 60% от българите очакват да бъде съставено правителство именно от трите опозиционни партии”, каза Хаджигенов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във