Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ внесе проекторешение за проверка на БНР от Сметната палата

ГЕРБ внесе проекторешение Сметната палата да извърши финансова проверка на Българското национално радио за периода от 1-ви януари 2017 година до 30-и септември 2019 г. Проектът ще бъде обсъден този четвъртък в парламентарната комисия по културата и медиите.

Предвижда се проверката да започне от 1-ви октомври, а Сметната палата ще има време до края на следващата година да внесе доклада от извършения одит в Народното събрание.

За финансов одит на БНР настоя преди дни премиерът Бойко Борисов. А на 22 септември депутатът от ГЕРБ Тома Биков съобщи, че управляващата партия ще подкрепи предложението на БСП за създаване на анкетна комисия, която да изясни картината със случващото се в Националното радио. Биков поясни, че анкетната комисия има единствено функцията да изследва определен проблем и през нея не могат да се издават присъда или да се провежда разследване. Според него е добре депутатите да се възползват от възможността чрез такъв орган да получат информация по случая от всички страни.

Народният представител предложи и да има промяна в Закона за радиото и телевизията, тъй като той е от 1999 година и в него има неща, които не са актуални на времето, а част от тях са и причина за тежкото финансово състояние на БНР и на БНР. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във