Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ внесе документи в ЦИК за участие в изборите

ГЕРБ-СДС внесоха 27 000 подписа в ЦИК за изборите 2 в 1 през ноември. 

"Важно е да подхождаме отговорно към всеки вид избор. Днес приключват номинациите, а предстои обществото ще разбере имената на кандидатите ни за президент и вицепрезидент", каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 46-ото Народно събрание.

"Хаосът в нашата политическа система се дължи на разбъркването, което направи Радев и с това, че не беше център за обединение и на институции, и на партии, за да носи отговорност за гражданите", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ, след като партията се регистрира в ЦИК за президентските и парламентарните избори.

„Днес приключват номинациите за всички наши структури и за двата вида избори. Когато ги обобщим обществото ще разбере и нашата кандидат-президентска двойка и нашите листи за народни представители.  Имената не са единственото важно нещо, трябва да говорим за изборния процес и защо се стигна дотук. Как политическите партии, спечелили доверието на хората не могат да носят отговорност и българите отново са принудени да отидат на избори неясно за какво“, добави Атанасова.

По думите й вчера е станало ясно, че секциите в чужбина ще са драстично по-малко. "Не чувам сега тези, които преди месеци защитаваха правата на българите в чужбина", допълни представителката на ГЕРБ.  

"От съществено значение за сигурността на вота е и броенето на разписките от машините. Не знаем какво ще стане с фирмата, която ще достави машини и ще поддържа изборния софтуер", коментира Атанасова. 

"Трябва да говорим и за политическия инжинеринг на Румен Радев, а хаосът в политическата система се дължи на неговото разбъркване. Президентът не беше център за мнения и за консенсус", категорична бе тя. 

"Нашата цел е повече доверие от българските граждани. Въпреки мнението, че "мачът е свирен", то обществото се е събудило и резултатът ще се види на изборите", каза още Атанасова и допълни: "ГЕРБ  носихме своята отговорност - показахме, че можем да управляваме редица кризи. Само хората могат да ни отредят мястото, която заслужаваме". 

"Всички искаха да ни "изчегъртат", но новите формации видяха, че диалогът с ГЕРБ е важен", завърши Атанасова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във