Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ видя пропаганда на БСП в честването на годишнината от Шипченската епопея

По повод утрешното честване на годишнината от Шипченската епопея ГЕРБ - Габрово разпространи до медиите своя позиция, в която се казва, че зад организацията на тържествата се прикрива опит за пропаганда от страна на БСП и реализиране на политически и партийни цели.

„Зад обявената организация от анонимни родолюбиви граждани стои БСП, които осигуряват автобусен транспорт и присъствие на Румен Радев“, пише габровската организация на ГЕРБ и апелира към хората, които ще се качат до Паметника на свободата, „да не се поддават на провокацията за превръщане на Шипка в партийно сборище“.

По този повод инициаторът на честването - местният бизнесмен и ротарианец Кольо Йорджев, посочва, че единствените му подбуди са родолюбиви и че с организацията на масовите тържества са се заели „Ротари“ - клубове от цялата страна. По думите му това е станало след като държавната и местната власт, обединени в Инициативен комитет, решили да отменят честването. Йорджев смята, че епидемичната обстановка е била само предлог, след като „на Балкана е толкова широко и хората могат да стоят на 5 метра“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във