Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ вярват, че народът не иска да ги изчегърта

Сачева подчерта, че  партията на Румен Радев е унищожила формациите на протеста.

Българският народ не иска да изчегърта ГЕРБ. В общи линии запазихме вота си. Нямаме голям спад в броя на избирателите, коментира  Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова телевизия.

Коалицията “Продължаваме промяната“ води убедителното на парламентарните избори с 25.85% срещу коалицията ГЕРБ-СДС, която има 21.42%. Това показват официалните резултатите на ЦИК след проброяването на 21% от изборните протоколи.

Сачева подчерта, че  партията на Румен Радев е унищожила формациите на протеста. Според нея тепърва ще се анализира доколко „Продължаваме промяната” носи промяна.

„Продължаваме да не четем правилно вота на българския избирател. Да, трябва да има промени. Да, трябва да научим уроците от нашите грешки. Хората обаче не искат да залагат само и единствено на съвършено нови играчи”, смята Сачева.

Тя смята, че  за първи път целият държавен апарат е бил впрегнат в "безпрецедентна кампания срещу ГЕРБ". „На този вот се явихме срещу вътрешния министър, който през цялото време продължи да играе много сериозна роля по отношение на изборния резултат. Виждате какво се случи с машините. Много хора се притесняваха дали вотът им ще бъде отчетен правилно и дали някой няма да ги наблюдава по време на гласуването. Имаше хора, които ни казаха: „Подкрепяме ви, но няма да излезем да гласуваме, защото се притесняваме", каза представителят на ГЕРБ.

Тя коментира и резултатите от вота за президент. „Тези избори тепърва предстоят. В никакъв случай не бих казала, че ще ги изгубим. Напротив - имаме достатъчно големи шансове", обясни представителят на ГЕРБ.

По данни на ЦИК "Продължаваме промяната" промяната печели убедително в 18 области на страна, като някои от тях бяха непревземаеми крепости на ГЕРБ. Коалицията засега печели в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен, Смолян (с малко), цяла София, Стара Загора, Шумен и Ямбол.

Прави впечатление загубата на ГЕРБ в Бургас и 25 избирателен район в София, които до този момент бяха считани за истински бастиони на партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ печели във Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Пловдив област и София област.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във