Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ вещае унищожение на инфраструктурата и дребния бизнес

Десислава Атанасова

 ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото няма да подкрепи неолиберална програма, която няма нищо общо с дясната политика. Акцентите на бъдещото управление са поставени върху приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи. Това обяви от парламентарната трибуна  Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС в декларация от името на групата в началото на 46-ото Народно събрание

"На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че това е политика, свързана с реалностите от края на миналия век. ГЕРБ няма как да подкрепи програма, при чието изпълнение ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малък бизнес", заяви Атанасова.

Тя подчерта, че предсрочните парламентарни избори не са излъчили  категоричен победител, въпреки това - честито на първите.

"Изборите се проведоха при ниска избирателна активност и явен натиск от страна на служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на представители на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо предсрочните парламентарни избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. Свидетели сме и на блокаж на цели държавни системи във времена на здравни, икономически и социални предизвикателства. В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ - СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, а хаосът и безидейността, ще бъде и безотговорността за държавата", заяви представителката на ГЕРБ.

Атанасова подчерта, че трите най-важни условия са справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми. 

"Приоритетите на "Има такъв народ" не са видели нито едно от тези предизвикателства. Бяха забравили дори да споменат за тези проблеми, а за нас това е симптом на неспособност да се отчитат очевидности и възприемат факти, които са важни не за една или друга политическа тактика, а за цялото ни общество, за държавата ни", допълни  тя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във