Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Вече сме отхвърляли предложение на БСП за ДДС върху хляба

БСП съобщиха, че възнамеряват да внесат законопроекти за намаляване на 5% ДДС върху мляко, месо, брашно и продукти от брашно. В отговор от ГЕРБ припомниха, че веднъж са отхвърляли предложение на левицата за намаляване на ДДС върху хляба, защото не е имало гаранция за намаляване на цената.

"Напротив има гаранции, че производителите на хляб могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък, което е стимул за бизнеса, но не и за хората.",  коментира пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ и зададе въпроса за кой хляб става дума - този, който е от 1 лев, този, който е от 3 лева, или този, който е от 5 лева, като по този начин обвини БСП, че не са обмислили всички страни на предложението си.

Що се отнася до предложението за преразглеждане на енергийните помощи, Биков коментира, че за последните 5-6 години цената на тока се е повишила с 4-5 процента, което не е толкова много и по-скоро доходите трябва да бъдат увеличени, отколкото да се избягва увеличение на цените.

Преизчислението на пенсиите е един въпрос, който БСП поставя за пореден път, коментира още Биков по повод друго предложение на левицата. Той нарече това да се предлага едно и също нещо през четири месеца политически несериозно, тъй като трябва да се окаже и откъде ще се вземат тези пари. 

По повод обвиненията на Валери Симеонов към ГЕРБ и БСП за купуване на гласове на европейските избори народният представител от ГЕРБ каза, че няма такава информации и си има органи, които трябва да следят за това. Нека да даде доказателства там, където трябва, а не на журналистите, призова той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във